EN
SV
Blogi
Ajankohtaista
Yhteystiedot
Hae sivustolta
Sulje
Taiteen perusopetus
Kuvataide
Käsityö (muotoilu)
Opintojen eteneminen
Varhaisiän taidekasvatus
Perus- ja jaksoryhmät
Työpajat
Lopputyö
Haku ja opiskelu
Hae opiskelemaan
Lukuvuoden aikataulut
Lukukausimaksut
Ohjeet ja ehdot
Opetussuunnitelma
Etäopiskelu
Usein kysyttyä
Kurssit ja kerhot
Kuviskerhot
Perhekurssit
Värikylvyt
Kesäkurssit
KULPS-pajat kouluille
Pedagogiset koulutukset
Oppilaitos
Johtokunta
Kannatusyhdistys
Strategia ja arvot
Vastuullinen kuvataidekoulu
Vuosikertomus Pensselihirmut
Avoimet työpaikat
Media ja blogit
Tuotteet
Yhteystiedot
Blogi
Ajankohtaista
Yhteystiedot
EN
SV
Kategoriat
Kaikki kirjoitukset
Kuviksella tapahtuu
Lopputyöt
Metsä, puut ja kasvit
Myötätunto ja moninaisuus
Näkymätön luonto
Näyttelyt
Opinpolku näkyväksi
Rehtorin pöydältä
Tarinat ja kirjallisuus
Myötätunto ja moninaisuus
Valokuvia lähiympäristössä
Julkaistu
19.4.2024
Kuvataidekoulun valokuvaustyöpajat eroavat muista työpajoista ainutlaatuisella tavalla: ne vievät meidät ulos luokkahuoneen seinien ulkopuolelle. Tapiolan niittyjä ja kävelykeskusta vaeltaessaan oppilaat ikuistavat tuhansia kuvia.
Yhteistä maailmaa muotoilemassa
Julkaistu
19.4.2024
7–13-vuotiaiden muotoiluryhmässä Kirstin koululla pohdittiin, millainen on hyvä julkinen tila. Oppilaat ideoivat ja rakensivat yhdessä pienoismallin "yhteisestä puistosta", jossa he harjoittelivat muotoiluprosessia, ryhmätyöskentelytaitoja ja monikielisyyttä.
Uhanalaiset eläimet -kokonaisuudet
Julkaistu
10.4.2024
Blogissa esitellään kolmen opettajan eri ryhmien uhanalaisiin eläimiin liittyviä töitä Myötätunto ja moninaisuus -hankkeen teemaan liittyen.
Kertovat kasvot -lopputyöni
Julkaistu
10.4.2024
Tässä blogikirjoituksessa tutustumme nuoren taiteilijan teoksiin, jotka käsittelevät moninaisuuden ja myötätunnon teemoja. Miten nämä maalaukset haastavat meitä näkemään toiseuden rikkautena ja pohtimaan omia asenteitamme?
Unelmieni kuvataidekoulu: “Se tunne, kun kissoja vilisisi jaloissa samaan aikaan kun piirrän”
Julkaistu
9.4.2024
Espoon kuvataidekoulussa haluttiin osallistaa sekä oppilaat, koko henkilökunta, että koulun johtokunta uuden strategian luomiseen. Me opettajat saimme suunnitella tehtävänannon, jolla saisimme houkuteltua esiin oppilaiden toiveet ja uskomattomimmat ideat.
Koskettava-teoskokonaisuus: aistielimet muodostavat uusia olioita
Julkaistu
5.4.2024
Miltä maailma näyttää, tuntuu, tuoksuu, kuulostaa tai maistuu? Sehän riippuu siitä, mitä aistit meille paljastavat! Eri eliöiden maailma välittyy ja värittyy erilaisin aistein.
”Lisää hissejä, pelkään liukuportaita” – isovanhemman arki muotoilun lähtökohtana
Julkaistu
5.4.2024
12–13-vuotiaiden ryhmä tutki ikääntyvien arkea ja suunnitteli heille arkea helpottavia innovaatioita. He haastattelivat isovanhempiaan ja muita ikääntyviä läheisiä ja ideoivat parannuksia rollaattoriin, uuniin ja hissiin. Tavoitteena oli lisätä ikääntyvien itsenäisyyttä ja turvallisuutta.
Elonkirjo: mielikuvitusmaailman eliökartta
Julkaistu
2.4.2024
Kevätnäyttelyssämme 2023 oli esillä yhteisteos nimeltä ”Elonkirjo”. Se oli valtava eri ikäisten lasten piirtämä värityskuva – mielikuvitusmaailman monimuotoinen kuvallinen kartta, jota yleisö kutsuttiin mukaan värittämään.
Missä turvallisuus tuntuu?
Julkaistu
26.3.2024
Syksyllä 2022 lastenoikeuksien viikon teemana oli turvallisuus. YK:n lapsen oikeuksien sopimus velvoittaa aikuisia huolehtimaan siitä, että jokaisen lapsen oikeus elää ja kasvaa turvassa toteutuu. Kuviskoululaisten lasten mielestä turvallisuus oli todella tärkeä aihe, josta riitti puhuttavaa.
Omituisten otusten kerho
Julkaistu
26.3.2024
Rölli-peikon sanojen mukaisesti jokaisella on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa. Tässä taideprojektissa oppilaat tutustuivat erilaisuuteen ja loivat omia ainutlaatuisia hahmoja.
Katoavat teokset
Julkaistu
23.3.2024
Mitäköhän kuviksessa on tänään tehty? Vai onko tehty mitään? Blogissa avataan ryhmien oppimiskokonaisuuksia, joista ei näennäisesti jää muita jälkiä kuin valokuvia ja kierrätettyä materiaalia taas seuraaviin projekteihin.
Rauhansymboli huovuttamalla
Julkaistu
20.3.2024
Blogissa kuvataideopettaja Saga Heino kertoo miten Espoon kuvataidekoulun oppilaat pohtivat kuvisrauhaa ja sen merkitystä turvallisen oppimisympäristön luomisessa. Oppilaat loivat omia rauhansymboleja, jotka kuvaavat heidän toiveitaan rauhasta maailmanlaajuisesti.
Ihmeelliset istuimet
Julkaistu
19.3.2024
Syksyllä 2023 Tapiolan 10–11-vuotiaiden ryhmässä sukelsimme erilaisten istuinten ja tuolien maailmaan.
Luonnonhenget
Julkaistu
17.1.2024
Blogissa kuvataideopettaja Neo Narjus kirjoittaa Luonnonhenget-teeman työstämisestä piirustus–maalaus-työpajan oppilaiden kanssa. Teksti on osa Espoon kuvataidekoulun Myötätunto ja moninaisuus -hanketta.
Myötätunto ja moninaisuus -blogikokonaisuus
Julkaistu
16.1.2024
Myötätunto ja moninaisuus on Espoon kuvataidekoulussa vuosina 2022–2024 toteutettava hanke, jossa kehitetään vastuullisuuskasvatuksen näkökulmaa osana kuvataidekoulun pedagogiikka, samalla kun tuetaan koko koulun sitoutumista vastuullisten arvojen mukaiseen toimintaan. Hanke on saanut valtionavustuksen Opetushallitukselta. Blogikirjoitusten sarja esittelee hankkeen tuloksia.