Lopputyöt 2021

Espoon kuvataidekoulussa valmistui vuonna 2021 yhteensä 11 lopputyötä.

Keväällä 2020 Espoon kuviksessa valmistui yhteensä 11 kuvataiteen ja käsityön perusopetuksen laajan oppimäärän lopputyötä. Töitä valmistui yhteensä seitsemästä eri työpajasta.

Lopputyö on kuvataidekoulun syventäviin opintoihin kuuluva itsenäinen teos tai teoskokonaisuus, jonka aiheen ja toteutustavan oppilas valitsee itse. Sen voi tehdä 16 vuotta täyttänyt oppilas, joka on suorittanut koulussa riittävästi työpajaopintoja. Työ toteutetaan yhden lukuvuoden aikana.

Työsuorituksellaan oppilas osoittaa kykenevänsä suunnittelemaan ja toteuttamaan pitkäjänteisen ja itsenäisen työskentelyn tuloksena syntyvän taiteellisen teoksen. Suoritus koostuu teoksesta, työskentelyprosessia kuvaavasta työkirjasta, itsearvioinnista sekä lukuvuoden aikana pidettäviin taiteentuntemuksen luentoihin ja lopputyöinfoihin osallistumisesta. Oppilas saa lopputyöstään arvion yhdeltä kuvataidekoulun opettajalta ja yhdeltä koulun ulkopuoliselta arvioijalta.

Keväällä 2021 valmistuneet lopputyöt työkirjoineen esitellään tässä. Näet teokset myös syksyllä 2021 järjestettävässä lopputyönäyttelyssä.



Lopputyöt 2021


Alma Leikas: Granaattiomena

Pima 


“Halusin työssäni leikkiä mittasuhteilla. Tärkein osa työtä on yksityiskohtainen granaattiomena, johon haluan katsojan huomion kohdistuvan ensimmäiseksi. Maalauksellani haluan viestiä katsojalle, että saatamme joskus nähdä asiat isompina ja monimutkaisempina kuin mitä ne oikeasti ovat.”

Työkirja



Joakim Bordi: Auton elinkaari 

Kuvataide 

 

“Teokseni on kolmiosainen työ, jonka pääaiheena on auto ja sen elinkaaren eri vaiheet. Työn tarkoituksena on näyttää, että autoissa on erikseen jotain kiehtovaa missä tahansa vaiheessa niiden elinkaarta. Sekä teosten taustat sekä auto on tehty kuivapastelliliiduilla.”

Työkirja


Vita Davydova: Fabricoated 

Muoti ja vaate


“Miten yksi kohtaa toisen? Mikä rooli vaatteella on kohtaamisessa? Näemme ihmisen ulkopuolelta, mutta emme tiedä millaista on olla kuoren sisällä. Fabricoated-installaatio antaa mahdollisuuden kohdata toisen sisältäpäin astumalla tilaan, joka on tehty toiselle joskus kuuluneista vaatteista.”

Työkirja

 

Delia Aho: Where the mountains meet the ocean

Katutaide


“Työni tärkein osuus on taiteen tekemisen ilo. Olen spreijannut, töpöttänyt, raaputtanut ja tussannut valitsemiani kuvia melkein viisi metriä leveälle kangaspalalle.” 

Työkirja


Minette Anthoni: Kosketus

Pima


“Lopputyöni nimi on Kosketus ja se koostuu kolmesta öljyvärimaalauksesta kankaalle. Maalausten lisäksi yhdistän työssäni runoja. Työlläni haluan näyttää, millainen voima sanoilla on yhdessä kuvan kanssa. Haluan tuoda esille ihmisten yhteyttä toisiinsa ja ympäristöön sekä osoittaa, miten kosketus ilmenee ympärillämme eri tavoin ja millaisia merkityksiä siihen liittyy.”

Työkirja


Maaria Hakkila: Matkalla

Pima


“Akryylimaalauksissa kohtaavat kaksi rakasta harrastustani: koripallo ja kuvataidekoulu. Aiheena on Suomen koripallomaajoukkueen tunnus eli susi, koska rakastan eläimiä yli kaiken. Liitin siihen myös muita asioita. Halusin näillä tauluilla kertoa, miten tärkeää koripallo on minulle.”

Työkirja

 

Milja Kilpilahti: Karhut

Pima

 

“Työssäni haluan ensisijaisesti tuoda katsojalle hyvän ja positiivisen mielen käyttämieni voimakkaiden ja raikkaiden värien avulla. Samalla haluan kuvata eläinten – tässä tapauksessa karhun – värikästä yksilöllisyyttä.”

Työkirja

 

Anni Hakonen: Valoa Valoa

Digitaalinen taide 

Kuvaan digitaalisissa maalauksissani valon ja varjon vaikutusta arkisiin asioihin. Halusin työssäni tutkia sitä, miten valo saa helposti ylenkatsotut asiat arjessa näyttämään kiinnostavilta ja kauniilta. Työni on tarkoitus herättää katsojan näkemään arkiset asiat ympäristössään erilaisin silmin ja näkemään valon kauneuden tavanomaisissa asioissa.”

Työkirja

 

Cassandra Franck: Slutet

Keramiikka 

“Min pappers porslins skulptur av en kråka skildrar jordens och mänsklighetens undergång.”

Työkirja

 

Sanjana Mudigere Satish: Sri Krishna

Pima  

 

“In this three-part acrylic painting on canvas, I have aimed to depict the extraordinary life of Sri Krishna, the eighth incarnation of the Hindu god Vishnu. In the first painting, Krishna is depicted as a young child. He was adored for his mischievous pranks and loved his butter (Maakhan). In his youth, Krishna became renowned as a lover, the sound of his flute prompting the Gopis to dance ecstatically with him. In a similar way, Krishna receives joyously the ones who come to him with bhakti (Devotional worship). Finally, in the Kurukshetra war, Sri Krishna educates his disciple Arjun, thus the world, about devotion and dharma. In this painting, I attempted to capture the miraculous event of Krishna revealing his universal form to Arjun (Vishvarupa Darshan).”

Työkirja

 

Nea Sulavuori: Silva, Lupus, Nox

3D

“Teokseni kuvaa öistä metsää, jossa olento kulkee yksin. Tekniikkana käytin 3D-ohjelma Mayaa, 3D-printteriä, akryylimaaleja sekä pienoismallien rakentamisen yleisiä tekniikoita. Teoksessa tavoittelin tunnelmaa, värimaailmaa, ilmapiiriä ja tunteiden viestimistä ympäristöjen ja tilanteiden kautta.” 

 

Saana Nykänen: Kauneus on tunne

Valokuvaus

“Käsittelen lopputyössäni valokuvien kautta kauneuden käsitettä sekä sitä ajatusta, että kauneus on katsojan tunne ja kokemus.”

Työkirja

 

Lue lisää

Lopputyöt Espoon kuvataidekoulussa


Julkaistu
14.5.2021